Eveniment

Prea puţini bani pentru cei din spitale: Ministrul Sănătăţii propune majorarea alocaţiei pentru hrana pacienţilor. Pe zis sunt alocaţi 11 lei

Prea puţini bani pentru cei din spitale: Ministrul...

Autor: Petru Mazilu

18.02.2022, 12:30 49

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a propus vineri majorarea alocaţiei pentru hrana pacienţilor din spitale. 11 lei pentru un pacient, pe zi, nu sunt suficienţi, a explicat Rafila.

„Un lucru extrem de important este cel legat de asigurarea condiţiilor pentru pacienţi, inclusiv din punct de vedere al sumelor alocate pentru hrana pacienţilor. În momentul de faţă, opinia mea este că sunt insuficienţi 11 lei pentru un pacient pentru hrană, pentru o zi, mai ales în condiţiile creşterii preţurilor la alimente”, a declarat ministrul Rafila.

Demnitarul le-a cerut soluţii celor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„Cred că reprezintă o sumă mică şi împreună cu colegii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sper să găsim o soluţie în acest sens”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Declaraţiile au fost făcute vineri, în timpul vizitei lui Alexandru Rafila la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO