Eveniment

Precizările lui Kovesi în scandalul înregistrărilor: „Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Acest atac vizează îngenuncherea statului român şi umilirea cetăţenilor”

Precizările lui Kovesi în scandalul înregistrărilor:...

Autor: Gândul

14.02.2018, 20:05 250

La trei zile de la izbucnirea scandalului din jurul DNA, Laura Codruţa Kovesi dă primele explicaţii publice. Şefa DNA susţine declaraţii de presă începând cu ora 19:30.

- De câte ori a denunţat Vlad Cosma şi a primit reducerea la jumătate a pedepsei, de ce a primit martor cu identitate protejată? Vă veţi da demisia? - A venit din proprie iniţiativă. Nu pot să vă confirm în câte dosare a primit identitate protejată. Într-un dosar, cel discutat în ultimele zile, a avut identitate protejată. 

 - Nu e vorba de Kovesi, e vorba de asaltul asupra justiţiei. Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. 

Totul a început, duminică seara, cu procuroarea DNA, Mihaiela Iorga, care a acuzat-o pe şefa Direcţiei de dirijarea dosarelor. Au urmat dezvăluirile fostului deputat PSD Vlad Cosma care a făcut publice înregistrări cu procurori DNA Ploieşti care i-ar fi falsificat dosare. În final, Sebastian Ghiţă, în prima intervenţie publică de la fuga din ţară, a susţinut că Laura Codruţa Kovesi, care pe vremuri venea la el acasă, conduce un sistem represiv.  DNA s-a apărat susţinând că este victima unei manipulări şi a unor încercări de şantajare a procurorilor, prezentând stenogramele unor discuţii cu asa-zişi mesageri ai lui Vlad Cosma.

Scandalul a repus pe tapet posibilitatea revocării Laurei Codruţa Kovesi. Ministrul Justiţiei a fost chemat de urgenţă în ţară de premierul Viorica Dăncilă după casacada de acuzaţii la dresa DNA şi a şefei acesteia, iar mai mulţi lideri PSD, între care Codrin Ştefănescu şi Şerban Nicolae, au cerut demiterea imediată. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO