Eveniment

Prefab a prelungit emisiunea de obligatiuni

08.07.2003, 00:00 15

Societatea Prefab Calarasi, producatoare de elemente din beton pentru constructii, a prelungit pana pe 27 iulie perioada de derulare a unei oferte publice de vanzare de obligatiuni.
“Am decis sa prelungim perioada de subscriere cu inca 20 de zile pentru a da posibilitatea mai multor  persoane private sa subscrie. Nu dorim sa subscrie numai banci si instututii financiare. Asteptam si persoanele fizice”, a declarat Marian Milut, presedintele consiliului de administratie al societatii. El nu a precizat care a fost rata de subscriere pentru emisiunea de obligatiuni care ar fi trebuit sa se incheie ieri. Prefab a lansat la jumãtatea lunii trecute o emisiune de obligaþiuni in valoare de 16,5 miliarde de lei (circa 500.000 de dolari), cu o dobanda fixa de 6,5% pe an, cu indexare in functie de cursul leu/dolar. Valoarea nominala a unui titlu este de un milion de lei, iar durata imprumutului - doi ani. Fondurile obtinute in urma acestei oferte publice vor fi utilizate in special pentru cresterea capitalului de lucru. Societatea a inregistrat pe primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri de 4,5 milioane de dolari. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de 7,5 milioane de dolari, in crestere cu 66,6% fata de 2001. Actionarii companiei sunt firma cu capital mixt romano-american Romerica International, cu 71,8% din actiuni, SIF Muntenia - 11,7% si alti actionari - 16,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO