Eveniment

Prefectul Capitale Alin Stoica: Restricţiile în Bucureşti s-ar putea aplica de vineri seara. Dacă Guvernul va decide că printre măsuri ar fi limitarea intrării şi ieşirii din oraş, acest lucru se va aplica

Prefectul Capitale Alin Stoica: Restricţiile în...

Autor: Mediafax

25.03.2021, 19:06 1464

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, joi seara, că restricţiile în Bucureşti ar urma să fie aplicate de vineri seara, iar dacă Guvernul va decide că printre măsuri ar fi limitarea intrării şi ieşirii din oraş, acest lucru se va aplica. 

Prefectul Alin Stoica a spus că STB a făcut propuneri pentru mijloacele de transport în comun. Astfel, călătorii vor fi informaţi cu privire la obligativitatea purtării măşti, păstrarea distanţei.

„STB a făcut propuneri care vor fi supuse aprobării CMBSU pentru monitorizarea numărului de călători în timp real şi cu forţele proprii pe care le iau şi cu stabilirea fluxurilor de intrare / ieşire, să se intre prin uşa din faţă, să se iasă prin uşa din spate”, a spus prefectul Capitalei.

Întrebat la ce oră s-ar putea aplica restricţiile în Capitală, Stoica a spus că acestea vor intra în vigoare de vineri seara.

„Dacă măsura Guvernului va fi aceasta, de a restricţiona ieşirea din Bucureşti, da (se va restricţiona – n.r.). Vom ieşi doar în condiţiile în care există necesitatea deplasării pentru a ajunge la locul de muncă, pentru a însoţi persoane bolnave, pentru tratament. Sunt exceptate transporturile de mărfuri, de persoane”, a spus prefectul.

Prefectul a precizat că există baza legală de a închide operatorii economici care au abateri repetare în nerespectarea măsurilor dispuse în pandemie, până la 6 luni.

Noile restricţii vor fi anunţate la finalul şedinţei de Guvern de joi seara.

Vineri dimineaţa este programată o şedinţă a Comitetului Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO