Eveniment

Cum pregătim viitorul? 2021 va fi anul relansării, dar şi momentul adevărului pentru business: Companiile din mai multe sectoare au fost ţinute pe linia de plutire în 2020 prin şomajul tehnic, prime de finanţare, granturi

Videoconferinţa ZF şi BRD Buget 2021

François Bloch, CEO, BRD: Este important să ne amintim misiunea şi scopul, dacă ne vom concentra pe acestea, ne vom putea pregăti pentru ceea ce va veni.

François Bloch, CEO, BRD: Este important să ne amintim misiunea şi scopul, dacă ne vom concentra pe acestea, ne vom putea pregăti pentru ceea ce va veni.

Autor: Miruna Diaconu

09.12.2020, 23:09 593

Companiile au intrat slab capitalizate în această nouă criză, iar fragilita­tea lor este unul dintre ele­mentele care le poate pune probleme şi în 2021, însă antre­prenorii găsesc mereu soluţii de redre­sare, au spus participanţii la video­con­ferinţa organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, Buget 2021: Cum pregătim viitorul?

„A fost un an complex şi neaştep­tat, a avut un impact semnificativ atât din punct de vedere social, cât şi eco­nomic. Este important să ne amintim mi­siunea şi scopul, dacă ne vom con­centra pe acestea, ne vom putea pre­găti pentru ceea ce va veni. Misiunea noas­tră este să ajutăm economia ro­mâ­nească să crească şi să oferim finan­ţare în termeni de investiţii. Totodată, trebuie să asigurăm pro­tec­ţia consu­ma­torilor, să îi ajutăm cu sfaturi pe cli­enţii noştri, acestea sunt foarte im­portante şi pe ele ne concentrăm“, spu­ne François Bloch, CEO, BRD Groupe Société Générale.

Felix Daniliuc, director Departa­ment IMM, BRD Groupe Société Générale, este de părere că firmele pot trece mai uşor peste provocările anului viitor dacă vor avea un management financiar care să exceleze, dar şi agili­tate, iar ca aceste lucruri să fie posibile este nevoie ca toţii actorii implicaţi să aibă o viziune comună.

„E nevoie acum de o aliniere. Anul următor poate fi caracterizat de un management financiar care să exceleze, dar pentru a excela este, de asemenea, nevoie de un element co­mun de aliniere, la care toţi deci­denţii, toţii actorii relevanţi, se implică, trebuie să fie aliniaţi şi să aibă o vi­ziune comună. E nevoie de acea com­ponentă de agilitate, cum reuşim să articulăm un plan de acţiune declinat din elementele bugetare care să îmi dea confortul că pot să facă faţă acestor sitauţii neprezăvute care pot apărea“, precizează Felix Daniliuc, director Departament IMM, BRD Groupe Société Générale.

Companiile din mai multe sec­toare au fost ţinute pe linia de plutire în 2020 de măsurile luate de stat - şomaj tehnic, scheme de finanţare, granturi - iar 2021 va fi momentul adevărului pentru business în lipsa unor noi seturi de măsuri, astfel că vom vedea mai multe insolvenţe anul ce urmează.


Felix Daniliuc, director Departament IMM, BRD: E nevoie de acea componentă de agilitate, cum reuşim să articulăm un plan de acţiune declinat din elementele bugetare care să îmi dea confortul că pot să facă faţă acestor sitauţii neprezăvute
.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO