Eveniment

Pregătiţi ”darul” de nuntă: Gabriela Firea vrea ca tinerii care se căsătoresc să primească 1.500 de lei şi să beneficieze de o locuinţă la preţ redus, construită de municipalitate

Pregătiţi ”darul” de nuntă: Gabriela Firea vrea ca...

Autor: Radu Tutulan

15.05.2017, 15:40 2791

"Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu am introdus un proiect de hotărâre prin care să se instituie acordarea un stimulent financiar în cuantum de 1.500 de lei net/familie, pentru tinerii care se căsătoresc. Totodată, după cum bine ştiţi, Primăria Capitalei a înfiinţat societatea pe acţiuni S.C. Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A. care are că obiect principal de activitate construirea de locuinţe sociale pentru tineri, la preţuri mult mai mici decât cele disponibile pe piaţă şi tot pentru aceştia am înfiinţat Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, pentru a putea sprijini iniţiativele şi priorităţile reale ale tinerilor din Capitală", a declarat Gabriela Firea printr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Acest proiect prevede ca cel puţin unul dintre soţi să se afle la prima căsătorie, să aibă domiciliul sau reşedinţa pe rază Municipiului Bucureşti, iar cel puţin unul dintre soţi să aibă vârstă cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

"Tinerii amână tot mai mult căsătoria, în lipsa unor factori social-economici care să o favorizeze şi din cauza faptului că nu primesc sprijin din partea statului, prin autorităţile publice centrale şi locale, la constituirea familiei", se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Administraţia locală a Capitalei precizează că au fost identificate 11 potenţiale amplasamente, în toate cele 6 Sectoare, unde se pot construi ansambluri de locuinţe sociale, de serviciu şi pentru tineri. În total, s-ar putea construi aproximativ 12.000 de unităţi locative, iar preţul acestor locuinţe ar urma să fie mai mic decât cel practicat pe piaţa imobiliară liberă.

Proiectul de hotărâre prin care se vor acorda facilităţi financiare tinerilor căsătoriţi va fi dezbătut de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în data de 18 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO