Eveniment

Prelungirea stării de alertă a ajuns pe masa Guvernului şi urmează să fie adoptată marţi. Pe ce perioadă s-ar putea întinde

Prelungirea stării de alertă a ajuns pe masa Guvernului...

Autor: Elena Crangasu

16.06.2020, 07:13 502

Executivul va adopta marţi hotărârea care prevede prelungirea stării de alertă, potrivit unor surse din PNL. Deşi Guvernul vrea prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, PSD a anunţat că va susţine o astfel de reglementare doar pentru 15 zile.

Proiectul de prelungire a stării de alertă nu se află pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi, dar surse liberale susţin că acesta va fi discutat de Executiv.

„Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize, care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile, de la regula purtatului măştii”, a spus premierul Ludovic Orban, duminică, la B1Tv.

PSD a anunţat, luni, că va vota pentru prelungirea stării de alertă, dar cu unele modificări, printre care excluderea achiziţiilor directe şi redeschiderea bisericilor şi teatrelor. Starea de alertă ar urma să fie de doar 15 zile, a anunţat preşedintele Marcel Ciolacu.

„Aşteptăm să vedem cum e propunerea guvernului. Am luat o decizie. Tot ce ţine de sănătatea românilor va fi votat de PSD. Exclus să votăm achiziţii directe şi multe alte aberaţii”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, el a mai spus că social-democraţii vor o stare intermediară, de maxim 15 zile.

„Nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile”, a mai spus liderul PSD.

Pe agenda de marţi a Executivului se află, printre altele, un proiect de hotărâre privind regimul bateriilor şi acumulatorilor şi un proiecte de lege pentru modificarea şi completarea Legii 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO