Eveniment

Premieră în sistemul sanitar din Galaţi: Va fi inaugurat primul spital construit după Revoluţie

Premieră în sistemul sanitar din Galaţi: Va fi...

Autor: Departamentul Corespondenţi

13.02.2019, 13:52 1068

Primul spital construit în judeţul Galaţi după Revoluţie este aproape terminat. Şantierul a fost deschis în 2018 şi, conform planului, clădirea trebuie să fie gata până la sfârşitul anului, dar autorităţile gălăţene spun că lucrarea s-ar putea termina mai repede. 

Primul spital ridicat în judeţul Galaţi în ultimii 30 de ani este o unitate medico-socială construită în localitatea Găneşti din fonduri judeţene.

Noua clădire este modernă şi are 50 de locuri pentru pacienţii cu probleme psihice grave. Clădirea are două etaje în care sunt spaţii de tratament, zone administrative, sala de mese şi bucătăria, vestiare, farmacia şi camere cu două sau trei paturi cu grup sanitar propriu.

Investiţia va fi finalizată până la finalul acestui an, dar autorităţile judeţene speră să o termine mai repede.

„La Găneşti, construim din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi un corp nou de clădire cu 50 de locuri pentru pacienţii cu probleme psihice grave. Este o clădire pe care o ridicăm de la zero. Încă se lucrează, termenul de finalizare este sfârşitul acestui an, dar tragem speranţa că lucrarea se va încheia mai repede. În interior, totul este modern, circuitele medicale au fost optimizate. Cel mai important este faptul că pacienţii de la Găneşti vor avea condiţii civilizate, vor fi dotări şi spaţiii suficiente pentru toate persoanele internate”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Deoarece numărul de cereri pentru internarea în centrul gălăţean este foarte mare, autorităţile au decis să păstreze un corp de clădire vechi în care sunt îngrijiţi alţi 122 de pacienţi.

Înainte de începerea lucrărilor, constructorul a discutat cu reprezentanţii instituţiilor care eliberează autorizaţii, astfel încât investiţia să respecte toate standardele în vigoare privind autorizarea.

„Avem peste 50 de cereri, acestea depăşesc numărul de locuri. În trecut am fost amendaţi pentru că nu am respectat standardele. În noua clădire, însă, nu este cazul. Înainte de lucrare şi de proiectare au fost consultate toate instituţiile care autorizează pentru ca proiectarea să corespundă cerinţelor. Am respectat toate standardele sanitare şi cele referitoare la serviciile sociale”, a spus, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Unităţii Medico-Sociale Găneşti, Stela Modiga.

Investiţia în valoare de 14 milioane de lei nu vizează doar noul spital, ci şi spaţii aflate în exterior, precum parcarea şi calea de acces auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO