Eveniment

Premieră la Constanţa: OPC cere închiderea unui mare supermarket pentru practici comerciale incorecte

Premieră la Constanţa: OPC cere închiderea unui mare...

Autor: Cătălin Legănel

16.10.2018, 16:44 18020

Premieră în judeţul Constanţa, după ce Protecţia Consumatorului a cerut închiderea magazinului unui mare retailer, pentru abateri repetate, între care şi pentru practici comerciale incorecte. Societatea a primit şi o amendă uriaşă.

Potrivit şefului OPC Constanţa, Horia Constantinescu, mai multe controale care au vizat magazinele de tip băcănie, atât mici comercianţi, cât şi mari retaileri, au avut loc în ultima perioadă în Eforie, Nord şi Sud, şi în Techirghiol.

Mai multe magazine au fost oprite temporar de la prestarea de servicii.

Printre acestea, pentru abateri repetate, a fost sancţionat şi magazinul unui mare retailer din Eforie Nord. Între abaterile constatate au fost unele cu privire condiţiile de depozitare, cu produse ţinute la temperaturi neconforme, cu potenţial periculos pentru consumul uman, şi abateri la practici comerciale incorecte, produse precum „3+1 gratuit” fiind mai scumpe decât dacă ar fi fost achiziţionate la bucată.

Aici, comisarii OPC au aplicat o sancţiune uriaşă şi au propus şi închiderea acestuia pentru cel puţin jumătate de an.

„Pentru abateri repetate, atât la Ordonanţa 21, cât şi la legea practicilor comerciale incorecte, a fost sancţionat cu 65.000 de lei amendă, oprirea temporară a liniei gastro şi propunere de închidere de la 6 luni la un an, către regională. Este o premieră când se solicită închiderea unui hypermarket”, a declarat şeful OPC Constanţa, Horia Constantinescu.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO