Eveniment

Premieră la Galaţi: Contract de finanţare cu fonduri europene semnat online din cauza COVID-19

Premieră la Galaţi: Contract de finanţare cu fonduri...

Autor: Petre Mazilu, Mediafax

23.03.2020, 17:35 197

În premieră, un contract de finanţare pe fonduri europene a fost semnat în format electronic, la Galaţi, din cauza pandemiei de coronavirus. Este vorba despre un proiect privind extinderea unui complex de agrement pentru pescari, semnat de preşedintele Consiliului Judeţean în faţa unui computer.

Din cauza măsurilor luate pentru combaterea răspândirii coronavirusului, reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi au anulat ceremonia de semnare a contractului de finanţate pentru Balta Zătun, iar acesta a fost semnat în format electronic de preşedinte Consiliului Judeţean, Costel Fotea, aflat singur în sală, în faţa unui computer.

„Se poate şi electronic, sper să scăpăm de aceste mormane de hârtii. Am semnat un contract de finanţare cu fonduri europene, contract pe care îl trimitem Ministerului Agriculturii, deci, se poate. Suntem în plină criză provocată de acest virus, luăm măsuri ca să îi apărăm pe cei de lângă noi, să ne apărăm pe noi, dar activităţile importante nu pot fi oprite. Este un proiect european, vom construi un loc de agrement modern de care ne vom folosi când vom ieşi din această criză”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Complexul de agrement Zătun, aflat la ieşirea din oraşul Galaţi, va fi extins cu ajutorul finanţării obţinute prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime. Este vorba despre un proiect privind amenajarea şi modernizarea în scop turistic şi de agrement a infrastructurii cu specific pescăresc Balta Zătun, situată în zona Prut-Dunăre din judeţul Galaţi.

Conform documentului, la Zătun vor fi construite nouă spaţii de cazare şi camping, trei foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii şi cinci pontoane pescăreşti.

Investiţia este de 2 milioane de lei, din care aproximativ jumătate din sumă reprezintă finanţare nerambursabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO