Eveniment

Premierul cere ragaz doua luni pentru salariul minim de 540 lei

17.07.2008, 19:04 13

Premierul Calin Popescu-Tariceanu le-a propuns ieri reprezentantilor confederatiilor sindicale sa accepte ca salariul minim sa fie majorat la 540 de lei de la 1 octombrie si la 600 de lei de la 1 ianuarie 2009, cu o crestere ulterioara graduala de o suta de lei pe an.
"Avand in vedere ca in aceasta luna au crescut preturile la gaze si in urmatoarea perioada ne asteptam la un puseu inflationist, va propunem sa acceptati un ragaz de doua luni, iar salariul minim sa fie majorat la 540 de lei de la 1 octombrie", a spus Tariceanu. Sindicatele au termen zece zile pentru a raspunde ofertei premierului.
Ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian, prezent la discutia cu sindicatele, a aratat ca, potrivit calculelor Comisiei Nationale de Prognoza, salariul minim pe economie ar urma sa ajunga pana in 2014 la 1.325 lei, cu o crestere anuala de 3%.
Ministrul a fost insa intrerupt de premier, care i-a spus ca aceasta crestere nu este una constanta, ci depaseste nivelul de trei la suta de la un an la altul.
Intalnirea cu sindicatele si patronatele vine dupa ce au fost consultati si reprezentanti ai Bancii Nationale.
"Problema aceasta trebuie rezolvata cat mai curand, pana in 2012 trebuie sa ajungem la un raport de 45% intre salariul mediu si salariul minim, iar pentru acest lucru trebuie majorat salariul minim la 540 de lei de la 1 iulie sau 600 de la 1 septembrie", a declarat inainte de discutii presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO