Eveniment

Premierul Cîţu anunţă când se va renunţa la obligativitatea purtării măştii: „Trebuie să ne gândim la a renunţa la mască după ce avem acea ţintă de 10 milioane de cetăţeni vaccinaţi, până atunci nu are rost să discutăm despre aşa ceva”

Premierul Cîţu anunţă când se va renunţa la...

Autor: Mediafax

22.04.2021, 17:58 987

Premierul Florin Cîţu spune că nu se va renunţa la obligativitatea purtării măştii înainte ca 10 milioane de români să fie vaccinaţi. El susţine că este deschis oricăror propuneri privind redeschiderea unor sectoare economice, dar că acest lucru se poate face doar prin evenimente-pilot.

Întrebat în cadrul conferinţei de presă de joi despre posibilitarea deschiderii mai rapide a restaurantelor sau evenimentelor pe baza testelor rapide sau PCR, premierul a spus că „nu se poate vorbi în perioada imediat următoare de a redeschide un sector sau altul în totalitate”.

„Toate propunerile vor fi discutate în acest comitet interministerial. Cred că pentru perioada imediat următoare putem să vorbim doar de teste-pilot, de evenimente-pilot, nu putem să vorbim în perioada imediat următoare de a redeschide un sector sau altul în totalitate. Dar sunt deschis tuturor propunerilor, vreau să le văd pe masa comitetului interministerial şi vom lua o decizie cu toţii”, a spus Cîţu.

Acesta a precizat că sunt în analiză astfel de evenimente-pilot la Teatrul Naţional şi la Opera Naţională: „Sunt câteva propuneri în acest moment la Ministerul Culturii, ştiu că sunt avansate discuţii pentru teste-pilot pentru Teatrul Naţional şi pentru Opera Română, vom vedea cum vor arăta în final”.

Despre renunţararea la obligativitarea purtării măştii de protecţie, premierul a menţionat că aceasta nu se va putea face la 1 iunie, când doar 35% din populaţie ar urmă se fie vaccinată.

„Trebuie să ne gândim la a renunţa la mască după ce avem acea ţintă de 10 milioane de cetăţeni vaccinaţi, până atunci nu are rost să discutăm despre aşa ceva”, a declarat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO