Eveniment

Premierul Cîţu: Guvernul lucrează la un buget multianual şi reiterează menţinerea deficitului la 7%

Premierul Cîţu: Guvernul lucrează la un buget...

Autor: Dorin Oancea

27.01.2021, 14:56 146

Proiectul legii bugetului este în întârziere pentru că este primul cu o abordare multianuală şi pentru că va corecta o serie de măsuri luate în trecut şi care au avut un efect devastator asupra economiei, a declarat miercuri premierul Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern. 

Permierul a precizat că Guvernul îşi menţine construcţia bugetară pe ţintele anunţate, cum ar fi deficitul de 7%, iar proiectul ar putea ajunge în Parlament săptămâna viitoare.

Bugetul trebuie făcut astfel încât să păstreze încrederea investitorilor, a Comisiei Europene şi a agenţuulor de rating, dar şi să susţină relansarea economiei. „Începem bugetarea multianuală”, a spus Cîţu, care a adăugat că este analizat şi bugetul anului viitor.

Cîţu spune că în şedinţa de Guvern a avut discuţii cu toţi miniştrii, de la care aşteaptă măsuri de restructurare, amintind de situaţia companiilor de stat sau de modificarea legii salarizării, astfel încât să fie eliminate cheltuielile ineficiente.

Cîţu a respins ideea unor tensiuni între liderii PNL şi USR pe tema bugetului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO