Eveniment

Premierul Cîţu solicită pentru România încă 8 milioane de doze de vaccin anti-covid

Premierul Cîţu solicită pentru România încă 8 milioane de doze de vaccin anti-covid

Autor: Mediafax

12.01.2021, 16:43 529

Premierul Florin Cîţu a anunţat că România a solicitat Comisiei Europene încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer. Este vorba despre doze care fac parte din cantitatea de 200 de milioane de vaccinuri negociate suplimentar la nivel european.

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat pe Facebook că România a solicitat Comisiei Europene să-i fie atribuite peste opt milioane de doze de vaccin. Astfel, România va avea peste 20 de milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer.

„Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european. Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer şi contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viaţă normală”, a explicat premierul Florin Cîţu.

În plus faţă de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai sunt peste 3,4 milioane de doze produse de Moderna şi contractate deja de România.

AFACERI DE LA ZERO