Eveniment

Premierul Ciucă: Ce se întâmplă piaţa RCA nelinişteşte foarte mulţi cetăţeni

Premierul Ciucă: Ce se întâmplă piaţa RCA...

Autor: Gabriel Pecheanu

29.03.2023, 15:25 457

„Ceea ce se întâmplă piaţa RCA nelinişteşte foarte mulţi cetăţeni. Pentru mulţi dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înţeles ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă atât de scurtă de timp”, spune Nicolae Ciucă.

„Un al doilea punct important pe agenda de azi este cel legat de reglementările privind stabilizarea pieţei asigurărilor. În momentul de faţă, ceea ce se întâmplă piaţa RCA nelinişteşte foarte mulţi cetăţeni. Pentru mulţi dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înţeles ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă atât de scurtă de timp, când două societăţi de asigurări au intrat în insolvenţă sau au dat faliment”, spune Nicolae Ciucă.

El a precizat că preşedintele ASF va veni în guvern pentru a susţine un proiect de hotărâre de Guvern.

„Vreau să fac menţiunea că în baza propunerii dumnealui şi a analizei, voi lua o decizie în acest sens”, încheie Ciucă.

Ministerul Finanţelor a publicat luni, pe site-ul instituţiei, proiectul privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

„Tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (1) se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023 şi sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, se arată în proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO