Eveniment

Premierul Ciucă dă asigurări: Ţara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului

Premierul Ciucă dă asigurări: Ţara noastră nu va...

Autor: Cosmin Pirv

01.10.2022, 19:00 108

Ţara nostră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului, a declarat premierul Nicolae Ciucă, sâmbătă, după ce s-a întâlnit cu preşedintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev şi cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Premierul a avut sâmbătă în Bulgaria întâlniri bilaterale cu preşedintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev şi cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

„Sunt de menţionat concuziile în urma întâlnirii cu preşedintele Azerbaidjanului. Am primit asigurări că există cantităţile de gaze necesare pentru această iarnă. Există o serie de proiecte pe care le avem în vedere în ceea ce priveşte tranziţia către energie verde şi desigur există un interes pentru accentuarea relaţiilor bilaterale în ceea ce priveşte dezvoltarea unor proiecte de petro-chimie”, a declarat Nicolae Ciucă.

În cadrul întâlnirii cu premierul grec, Nicolae Cioucă spune că a discutat despre operaţionalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria.

„Am discutat aspectele legate de operaţionalizarea acestui interconector şi despre posibilitatea ca în viitor să putem să fim beneficiarii transportului de energie şi descărcarea lui în terminalele din Nordul Greciei şi există foarte mare disponibilitate astfel încât să putem să beneficiem şi de acest suport. Ca atare, în acest moment pot să dau asigurări că avem cantităţile necesare de gaz, iar ţara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului”, a adăugat Ciucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO