Eveniment

Premierul Ciucă despre proiectul bugetar pentru 2022: Vom adopta un buget echilibrat, responsabil şi realist

Premierul Ciucă despre proiectul bugetar pentru 2022:...

Autor: Gabriel Pecheanu

20.12.2021, 13:10 49

Bugetul pe anul 2022 va fi unul echilibrat, responsabil şi realist, spune premierul Nicolae Ciucă. El precizează că bugetul nu prevede creşterea taxelor şi a impozitelor. „Nu vom pune presiune pe mediul de afaceri”, adaugă Ciucă.

„Vom aproba un buget echilibrat, responsabil şi realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanţare şi să consolideze economia pe termen mediu şi lung, valorificând resursele financiare oferite de UE”, spune premierul Nicolae Ciucă.

El afirmă că bugetul pe 2022 răspunde atât aşteptărilor imediate, cât şi unei viziuni de dezvoltare.

„Elaborarea bugetului e rezultatul unui proces responsabil, care ţine cont de situaţiile dificile cu care se confruntă România. Mă refer la criza sanitară, şocul preţurilor la energie...”, adaugă premierul.

El precizează că filosofia bugetului se fundamentează pe stabilitate şi predictibilitate.

„Nu vom creşte taxe şi impozite, nu vom pune presiune pe mediul de afaceri. (...) Reducerea birocraţiei, extinderea digitalizării şi reconsiderarea priorităţilor de finanţare în acord cu agenda europeană sunt coordonate respectate în bugetul pentru anul viitor”, subliniază Ciucă.

Aprobarea bugetului de stat pe 2022 şi a celui asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 se află pe agenda şedinţei de luni a Executivului.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi-a arătat nemulţumirea că nu au fost alocate 7% din PIB pentru investiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO