Eveniment

Premierul Ciucă, despre rectificarea bugetară: Pregătim o rectificare pozitivă, cu focus pe finanţarea măsurilor incluse în pachetele de sprijin pentru economie şi populaţie

Premierul Ciucă, despre rectificarea bugetară:...

Autor: Petru Mazilu

11.08.2022, 11:14 139

„Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcţionări a serviciilor publice oferite cetăţenilor, plata drepturilor sociale, precum şi finanţarea programelor şi schemelor de ajutor de stat destinate susţinerii economiei. Pregătim o rectificare pozitivă, iar prioritate are finanţarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie şi pentru cetăţeni, reducând, în acelaşi timp, cheltuielile pentru bunuri şi servicii ale tuturor ministerelor”, a anunţat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Banii de la rectificare vor fi folosiţi şi pentru investiţii.

„Alocăm fonduri suplimentare susţinerii investiţiilor importante în economie, aşa cum ne-am angajat prin Programul "Sprijin pentru România". Bugetul schemei de ajutor de stat va creşte de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investiţiile de cel puţin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcţii, producerea de piese auto şi industria hârtiei. Continuăm să menţinem măsurile de protejare a cetăţenilor, de susţinere a serviciilor publice esenţiale - activităţile în spitale, în şcoli, în toate instituţiile statului -, precum şi activitatea din industria alimentară şi a IMM-urilor. Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanţială în bugetul de stat”, a mai spus premierul.

Nicolae Ciucă a mai anunţat că în septembrie va primi evaluarea completă a măsurilor privind preţurile carburanţilor.

„Totodată, ne aflăm la jumătatea perioadei de implementare a deciziei de compensare a creşterii preţului la carburanţi. De la momentul luării deciziei, preţul la carburant a scăzut. Prin urmare, la sfârşitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a efectelor măsurii guvernamentale, o soluţie bună având în vedere că am putut cu toţii să observăm impactul pe care l-a produs în reglarea preţului la carburanţi”, a precizat Nicolae Ciucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO