Eveniment

Premierul Dăncilă: Azi reducem cota TVA la 5% pentru cazare, servicii de restaurant şi parcuri de distracţii

Premierul Dăncilă: Azi reducem cota TVA la 5% pentru...

Autor: Ionel Dancu

04.10.2018, 13:54 1569

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că Executivul va extinde cota redusă de TVA de 5% pentru cazare, servicii de restaurant şi parcuri de distracţii, astfel încât România va avea cea mai scăzută cotă TVA din Uniunea Europeană aplicată în turism.

„Numărul turiştilor cazaţi în luna august 2018 a fost cu aproape 10% mai mare faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Luăm astăzi încă o decizie importantă pentru sprijinirea acestui sector: reducerea cotei TVA la 5% pentru cazare, servicii de restaurant şi catering, dar şi pentru utilizarea facilităţilor sportive, parcurilor de distracţii şi recreative. România va avea, astfel, cea mai redusă cotă de TVA din UE aplicată în turism, iar experienţa din anii trecuţi dovedeşte că scăderea acestei taxe produce efecte pozitive în economie”, a declarat, joi, premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.

Încă de pe 29 septembrie, Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să elaboreze un act normativ care să prevadă, printre altele, extinderea aplicării cotei reduse de TVA de 5% pentru cazarea la hotel, inclusiv camping.

Cota redusă de TVA de 5% va fi extinsă pentru „cazarea la hotel, inclusiv camping; serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea; utilizarea facilităţilor sportive, accesul în parcuri de distracţii şi parcuri recreative”, preciza comunicatul de presă al Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO