Eveniment

Premierul Dăncilă: nu vom abroga OUG 114, dar vom face modificări în urma discuţiilor cu factorii implicaţi

Premierul Dăncilă: nu vom abroga OUG 114, dar vom face modificări în urma discuţiilor cu factorii implicaţi
11.06.2019, 00:04 603

⇒ Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni la Smart TV la Marius Tucă Show că nu va abroga OUG 114, dar vor exista modificări, acolo unde lucrurile nu sunt flexibile, în urma discuţiilor cu factorii implicaţi.

⇒ „Nu voi abroga OUG 114, dar trebuie făcute modificări, pe care nu trebuie să le facă guvernul, ci cu toţi factorii implicaţi. Să putem modifica ce nu e bun“.

⇒ Ordonanţa 114, care prevede măsuri fiscale, în special pentru bănci şi companiile din energie şi comunicaţii, a fost criticată în repetate rânduri de asociaţiile patronale, pe motiv că suplimentează sumele pe care companiile trebuie să le plătească autorităţilor de reglementare.

⇒ Într-un lung interviu premierul a răspuns întrebărilor legate de situaţia tulbure din PSD, despre relaţia cu fostul preşedinte al partidului Liviu Dragnea, despre anunţata moţiune de cenzură sau despre candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

 

Ce a spus premierul:

♦ Despre candidatura la preşedinţia PSD: Cred că voi candida. Deocamndată sunt foarte preocupată de organizare.

 Despre greşelile din campanie: Dăncilă: Nu am identificat temele pe care le voia populaţia. Ne-am axat foarte mult pe justiţie.

 Despre cum a primit propunerea de a fi premier: Prima dată am spus «nu».

♦ Despre moţiunea de cenzură: În opinia mea nu va trece, dar, dacă acest lucru se va întâmpla, PSD va trebuie să treacă în opoziţie.

♦ Despre candidatul la alegerile prezidenţiale: Este greu ca în următoarele două săptămâni să fie realizate toate sondajele pentru desemnarea prezidenţiabilului, motiv pentru care este posibil ca social- democraţii să fie convocaţi într-un nou congres în luna iulie.

 Despre relaţia cu Liviu Dragnea: Am avut probleme de comunicare în ultima vreme.

♦ Despre motivul pentru care l-a demis pe Remus Borza: Am avut o discuţie cu acesta şi i-am explicat că din momentul în care a fost numit consilier al premierului nu mai poate ieşi în public cu păreri personale, nediscutate în Executiv. Mediafax

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9633
Diferență: -0,1268
Ieri: 4.9696
Azi: 4.6099
Diferență: -0,9944
Ieri: 4.6562
Azi: 5.7790
Diferență: 0,3909
Ieri: 5.7565
Azi: 5.0913
Diferență: -0,4147
Ieri: 5.1125