Eveniment

Premierul desemnat Ludovic Orban încearcă din nou: anunţă negocieri cu PMP, USR, UDMR, ALDE şi minorităţile

Premierul desemnat Ludovic Orban încearcă din nou:...

Autor: Elena Crangasu

28.10.2019, 12:08 37

Ludovic Orban a anunţat că luni va avea o serie de întâlniri cu liderii PMP, USR, ai minorităţilor naţionale, ai UDMR şi ALDE. Premierul desemnat a precizat că va participa la şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, unde va fi stabilit calendarul pentru învestirea Guvernului.

„Astăzi (luni -n.r.) vom avea un şir de întâlniri cu reprezentanţii formaţiunilor politice care susţin învestirea Guvernului, după un calendar stabilit, la ora 13.30 cu liderul Tomac, la ora 15.00 cu liderul minorităţilor naţionale, la ora 16.00 cu USR, cu liderul partidului Dan Barna, de la ora 17.00 avem întâlnitre cu UDMR şi la ora 18.00 cu delegaţia care va reprezenta ALDE”, a declarat Ludovic Orban, la finalul BEX al PNL, luni, la Parlament.

Preşedintele liberalilor a adăugat că va participa la şedinţa Birourilor permanente reunite de luni, pentru a prezenta argumentele privind calendarul propus de PNL pentru învestirea noul Guvern.

„Intrăm în linie dreaptă la învestirea Guvernului. Astăzi voi participa la reuniunrea Birourilor permanente reunite şi voi prezenta mai multe argumente. Am făcut un calendar al guvernelor României după 1989. De asemenea, a făcut un document cu priorităţile pe care trebuie să le aibă Guvernul, un guvern legitim, pentru a îi face pe toţi parlamentarii din Birourile permanente reunite să înţeleagă că e o urgenţă foarte mare privitoare la învestirea Guvernului în Parlament”, a completat Orban.

Potrivit unor surse liberale, Ludovic Orban vrea să semneze acorduri politice cu liderii acestor partide parlamentare pentru susţinerea noului Executiv în Parlament.

Şedinţa conducerii celor două Camere ale Legislativului are loc luni, de la ora 12.00. PNL a propus ca marţi să fie audiaţi miniştrii în comisiile parlamentare, iar miercuri, de la ora 10.00 să fie convocată şedinţa plenului reunit pentru votul de învestitură.

Surse parlamentare au declarat, pentru MEDIAFAX, că PSD ar vrea ca votul pentru învestirea Guvernului să aibă loc într-un plen reunit, luni.

Parlamentarii PSD nu vor fi prezenţi în sală, la plenul reunit în care va fi acordat votul de învestitură pentru noul Executiv, a anunţat liderul social-democraţilor Viorica Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO