Eveniment

Premierul Florin Cîţu explică modul în care a crescut puterea de cumpărare în România. „Aşa arată o revenire în forţă a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani"

Premierul Florin Cîţu explică modul în care a crescut...

Autor: Mediafax

12.06.2021, 11:16 381

Câştigul salarial mediu net a crescut cu 11,9% în aprilie 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, spune, sâmbătă, premierul Florin Cîţu, care a explicat modul în care a crescut puterea de cumpărare a românilor, potrivit cifrelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Premierul a scris pe Facebook, sâmbătă, că INS a anunţat faptul că în aprilie 2021 comparativ cu aprilie 2020, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.

„Aşa arată o revenire în forţă a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani. Dar şi mai important INS a anunţă o creştere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8,4%”, spune Cîţu.

De asemenea, el face o analiză a câştigului salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum, potrivit cifrelor INS.

„Indicele câştigului salarial real a fost 108,4% pentru luna aprilie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri”, mai spune Florin Cîţu.

Premierul se laudă că Guvernul a luat cele mai bune măsuri pentru economie şi cifrele arată acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO