Eveniment

Premierul, Florin Cîţu, în satele inundate din Alba: Guvernul va aloca ajutoare pentru fiecare gospodărie afectată

Premierul, Florin Cîţu, în satele inundate din Alba:...

Autor: Cosmin Pirv

18.07.2021, 16:01 49

Guvernul va aloca ajutoare financiare pentru fiecare gospodărie afectată, imediat după ce va primi evaluarea pagibelor, a declarat duminică premierul Florin Cîţu, aflat în judeţul Alba, afectat de inundaţiile din ultimele zile.

Premierul Florin Cîţu a discutat duminică cu localnici din Ocoliş, judeţul Alba, şi a analizat împreună cu autorităţile priorităţile de intervenţie în cele mai afectate zone: Ocoliş, Roşia Montană, Câmpeni şi Abrud.

Şeful Guvernul a declarat în judeţul Alba că cel mai important lucru este că nu au fost înregistrate victime. Conform acestuia, prioritatea autorităţile este refacerea gospodăriilor, iar angajaţii MAI şi MApN vor rămâne în zonă pentru a veni în ajutorul localnicilor.

„Guvernul va aloca ajutoare financiare pentru fiecare gospodărie afectată, imediat după ce va primi evaluarea. Rog cetăţenii din localităţile avariate să ia legătura cu primarii, pentru a ne asigura că ajutoarele vor ajunge cat mai repede la cei afectaţi”, a declarat Florin Cîţu.

Potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode, 13 localităţi din judeţ sunt afectate, din care patru grav afectate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO