„Mergem înainte aşa cum suntem. Programul de guvernare este foarte clar: vrem să reducem deficitul bugetar sub 3% în 2024. Avem deja o ţintă fermă de care ne vom ţine.“
Premierul Cîţu a cerut ca în ministerele unde există în subordine operatori economici să facă o analiză pe baza situaţiei financiare şi să prezinte până pe 4 februarie un memorandum care să conţină situaţia actuală, cauzele care au determinat pierderi şi un set de măsuri concrete, cuantificabile şi termene clare de realizare pentru eficientizarea operatorilor economici. Acordarea unor sume de la buget pentru aceşti operatori o să fie condiţionată ferm de respectarea condiţiilor din acest memorandum, a spus premierul Florin Cîţu.
„Am cerut şi situaţia proiectelor de investiţii care au fost incluse în execuţia de buget“.
Întrebat de ce durează atât de mult proiectul de buget, Florin Cîţu a spus că „le dăm şansa colegilor noştri să îşi cunoască ministerul. Noi vom face reformă, este nevoie de analiză transparentă. Vrem să eficientizăm proiectele de investiţii, să le bugetăm pe cele care pot fi făcute. Din estimările mele, în 2020 am reuşit un record cu investiţiile“.
„Mediul de afaceri are din partea mea cea mai mare predictabilitate: nu se va umbla la Codul fiscal, nu se va umbla la taxe, mergem înainte aşa cum suntem. Programul de guvernare este foarte clar: vrem să reducem deficitul bugetar sub 3% în 2024. Avem deja o ţintă fermă de care ne vom ţine.
Salariul minim este în avizare, a spus premierul.
Săptămâna viitoare va fi aprobată o ordonanţă prin care cadrele medicale care vor ajuta la vaccinare vor fi plătite suplimentar“ „Sumele le vom vedea. A fost introdusă şi o schemă de motivare pentru medicii de familie. Primim inclusiv rezidenţi“.
Potrivit premierului, suntem pregătiţi pentru a doua etapă de vaccinare. Campania de vaccinare merge bine, crede el. Estimările pe care le avem merg spre 150.000 de vaccinuri pe zi arată clar că direcţia este una bună. Ţinta de a avea 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă, dar sunt sigur că va fi atinsă. Trebuie să facem mai multe vaccinuri, a spus premierul Florin Cîţu.
Trebuie să creştem ritmul în care vine vaccinul în România, aceasta este de fapt o provocare, dar ţine şi de Uniunea Europeană.