Eveniment

Premierul Florin Cîţu: Vrem să relaxăm toate restricţiile, dar e legat de vaccinare

Premierul Florin Cîţu: Vrem să relaxăm toate...

Autor: Gabriel Pecheanu

10.05.2021, 11:37 840

Premierul Florin Cîţu spune că Executivul discută toate scenariile referitoare la relaxarea restricţiilor, însă acest lucru nu va fi posibil fără un grad mare de vaccinare anti-Covid-19.

„Discutăm despre toate restricţiile şi vrem să le relaxăm şi toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricţie o luăm în calcul de a o relaxa”, este spune Florin Cîţu.

El a fost întrebat dacă obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiul liber ar putea fi eiminată dacă gradul de vaccinare depăşeşte 50%.

Totodată, chestionat dacă relaxarea ar putea fi introdusă zonal, în funcţie de gradul de vaccinare, premierul a spus că încă nu există o decizie.

„Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat şi care nu mai reprezită un risc în societate să-şi poată continua viaţa şi să revină la normalitate”, adaugă Cîţu.

De asemenea, el precizează că starea de alertă a fi prelungită, cu eliminarea unor măsuri „care nu-şi mai au rostul”, de exemplu cele legate de sezonul de schi.

Premierul respinge varianta ca relaxarea unor restricţii să aibă loc înainte de 1 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO