Eveniment

Premierul Ludovic Orban anunţă ce se întâmplă după 14 zile de restricţii

Premierul Ludovic Orban anunţă ce se întâmplă după...

Autor: Andreea Tobias

19.10.2020, 12:38 223

Numărul de cazuri pe cele 14 zile de restricţii va fi evaluat după terminarea perioadei, iar în funcţie de rezultat autorităţile vor decide reluarea activităţilor suspendate, declară premierul Ludovic Orban. 

Întrebat ce se va întâmpla în ziua a 15-a, după 14 zile de restricţii, Orban a răspuns că se va face evaluarea numărului de cazuri pe cele 14 zile, „că din cauza asta se instituie pe o perioadă de 14 zile acest set de măsuri aferent depăşirii indicelui de 3 la mie”.

În cazul în care indicele scade sub 3 la mie, automat se reiau activităţile care au fost sub restricţie, a declarat premierul.

„Nu am considerat că se poate relua activitatea mai repede de 14 zile, deşi e posibil ca în 7 zile rata să coboare sub 3 la mie. Am considerat că trebuie să existe intervalul de 14 zile pentru ca toate aceste măsuri să dea efecte în ceea ce priveşte oprirea răspândirii virusului”, adaugă Orban.

În ce priveşte pelerinajul de Sfântul Dumitru din Bucureşti, premierul a afirmat că este în discuţii cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe şi când va fi luată o decizie, o va anunţa. Recent, premierul spunea la Digi24 că intenţia autorităţilor este să nu permită accesul pelerinilor din alte localităţi, dar Guvernul vrea să discute cu Biserica, pentru că „oamenii se iau după ce spun preoţii”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO