Eveniment

Premierul Ludovic Orban caută soluţii pentru a demara procedura de achiziţie de tablete pentru elevi

Premierul Ludovic Orban caută soluţii pentru a demara...

Autor: Otilia Serescu

06.05.2020, 11:52 124

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că, împreună cu ministrul Educaţiei, caută soluţii pentru a demara procedura de achiziţie a unor tablete destinate elevilor care trebuie să participe la cursuri online, din cauza închiderii şcolilor, ca urmare a epidemiei COVID-19.

„Deja preşedintele României şi-a exprimat clar solicitarea către Guvern să găsim soluţii pentru a asigura accesul tuturor copiilor prin achiziţionarea de tablete care să fie conecatet la internt şi care să permită fiecărui elev posibilitatea de a accesa cursurile online. Căutăm soluţii împreună cu Ministerul Educaţiei pentru a demara procedura şi a găsi resursele pentru a achiziţiona tabletele”, a spus şeful Executivului.

De la jumătatea lunii martie, elevii nu mai merg la şcoală, pentru a se evita răspândirea infecţiilor cu COVID-19. În acest context, lecţiile se desfăşoraă online, însă mulţi copii, în special din mediul rural, nu au dispozitive electronice necesare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO