• Leu / EUR4.9480
  • Leu / GBP5.6665
  • Leu / USD5.0712
Eveniment

Premierul Ludovic Orban, despre cazul Floreasca: Să nu creadă directorul spitalului că dacă l-a demis pe Mircea Beuran, scapă de orice răspundere

Premierul Ludovic Orban, despre cazul Floreasca: Să nu creadă directorul spitalului că dacă l-a demis pe Mircea Beuran, scapă de orice răspundere

Autor: Elena Crangasu, Mediafax

06.01.2020, 16:11 105

Ludovic Orban a declarat, luni, că directorul Spitalului Floreasca nu trebuie să creadă „că a scăpat de orice răspundere”, dacă şeful Secţiei de Chirurgie, Mircea Beurean a fost demis. Premierul a adăugat că mai multe controale sunt aproape de finalizare şi toţi responsabilii vor fi sancţionaţi.

„Nu cred că un medic care a depus jurământul lui Hippocrate poate să facă aşa ceva. Oricât de mult ţin la domnul Beurean, oricum a fost 20 de ani acolo, dar trebuie aşteptate şi alte decizii. Să nu creadă domnul director al Spitalului că dacă l-a demis pe Beurean, scapă de orice răspundere”, a afirmat premierul Ludovic Orban, luni, chestionat despre protestele medicilor, care şi-au întrerupt activitatea în urma demiterii de la şefia Secţiei de Chirurgie a medicului Mircea Beuran.

Orban a mai spus că mai multe controale sunt aproape de finalizare şi e convins că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, va lua măsurile necesare.

„Sigur că am ţinut legătura cu ministrul Sănătăţii, sunt în derulare mai multe controale, care sunt aproape de finalizare, e corpul de control al ministrului Sănătăţii. De asemenea, e o evaluare făcută de autoritatea condusă de domnul Cepoi, există un control care a fost efectuat şi de Direcţia de Sănătate publică. În urma acestor controale, pe baza rezultatelor acestor controale, am convingerea că ministrul Constache va lua deciziile care se impun, astfel încât să fie sancţionaţi toţi responsabilii”, a motivat preşedintele PNL.

Mai mulţi medici din Spitalul Floreasca protestează faţă de demiterea de la şefia Secţiei de Chirurgie a medicului Mircea Beuran şi anunţă că, „pentru a se proteja reciproc”, vor întrerupe activitatea şi vor asigura asistenţa medicală numai pentru urgenţe.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că că Mircea Beuran a fost demis de la şefia Secţiei de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unităţii arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele şi spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9480
Diferență: -0,0202
Ieri: 4.9490
Azi: 5.0712
Diferență: 0,4815
Ieri: 5.0469
Azi: 5.6665
Diferență: 0,5287
Ieri: 5.6367
Azi: 5.1139
Diferență: -0,9932
Ieri: 5.1652