Eveniment

Premierul Ludovic Orban: E important ca bugetul să fie aprobat până la sfârşitul anului. Va fi gata la termen

Premierul Ludovic Orban: E important ca bugetul să fie...

Autor: Diana Grigore

03.12.2019, 13:23 109

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că bugetul de stat ar trebui să fie adoptat în Parlament până la finalul anului. Şeful Executivului a precizat că ministrul Finanţelor lucrează la construcţia proiectului de buget şi că acesta va fi gata la termen.

„Am discutat cu colegii mei din Guvern, cu colegii de partid şi cu parteneri din coaliţie, că este extrem de important ca bugetul să fie aprobat până la sfârşitul anului. Toate autorităţile locale, toate firmele şi toţi cetăţenii trebuie să cunoască prevederile Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat până la finalul anului, astfel încât să îşi adapteze acţiunea, autorităţile locale trebuie să îşi adopte bugetele într-un termen cât mai scurt, astfel încât să poată declanşa toate proiectele de investiţii planificate pentru 2020. Firmele să îşi poată adapta politica firmei. De asemenea, fiecare cetăţean, mai ales angajaţii din sectorul public trebuie să ştie la ce venituri să se aştepte în cursul acestui an”, a spus Ludovic Orban, în faţa sediului BNR.

Premierul a afirmat că Ministerul Finanţelor lucrează la proiectul de buget de stat şi că acesta o să fie gata la termen.

„Ministrul Finanţelor a început şi lucrat în paralel proiectul de buget, doar că noi a trebuit să adoptăm pe repede înaite ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară şi am explicat necesitatea. În paralel s-a început construcţia bugetului pe anul viitor şi va fi gata la termen”, a subliniat Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO