Eveniment

Premierul Ludovic Orban: Ne aflăm într-o situaţie critică. Trebuie să corectăm toate dezechilibrele economice

Premierul Ludovic Orban: Ne aflăm într-o situaţie...

Autor: Diana Grigore

18.12.2019, 11:51 119

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că România se află într-o situaţie critică după trei ani de guvernare „iresponsabilă” a PSD. Premierul a adăugat că Guvernul e hotărât să îşi asume răspunderea pentru corectarea tuturor dezechilibrelor economice.

„Ne aflăm într-o situaţie critică. După trei ani de harababură legislativă, dfiscală, după trei ani de zile în care au fost făcute praf toate sistemele pubşlice, după trei ani de zile în care bugetul a ajuns într-un dezechilibru grav, trebuie să dăm acest semnal către societatea românească, către toţi partenerii externi, către mediul de afaceri, către potenţialii investitori, că Guvernul nostru este un Guvern hotărât să îşi asume răspunderea pentru corectarea tuturor dezechilibrelor economice provocate de politicile iresponsabile ale vechii guvernări şi că are capacitatea să pună în practică acest obiectiv”, a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a subliniat că o dezbatere a OUG 114/2018 în Parlament este egală cu zero, deoarece aceasta ar trebui să treacă prin fiecare comisie de specialitate, astfel că asumarea răspunderii Guvernului rămâne o variantă potrivită.

„OUG 114 se află la ora actuală în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Fiind o ordonanţă de urgenţă care a avizat aproape toate domeniile de activitate, ea trebuie să treacă prin fiecare comisie de specialitate din Camera Deputaţilor, iar posibilitatea efectivă a corectării prevederilor OUG 114 şi a reparării efectelor negative prin dezbaterea la nivelul Camerei Deputaţilor este egală aproape cu zero. Dacă noi, Guvernul, nu ne angajăm răspunderea să corectăm această ordonanţă există riscul să rămână în vigoare foarte multe prevederi nocive. Mai mult, există riscul să se adauge şi alte prevederi nocive care să accentueze dezechilibrele”, a adăugat Orban.

Guvernul a decis, miercuri, să îşi asume răspunderea pe Legea bugetului de stat, Legea asigurărilor sociale de stat şi pe modificarea OUG 114/2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO