Eveniment

Premierul Ludovic Orban nu renunţă la Florin Cîţu: Ar fi culmea să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în trei ani

Premierul Ludovic Orban nu renunţă la Florin Cîţu: Ar...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

09.12.2019, 19:03 106

Ludovic Orban a anunţat, luni, că nu îl va demite pe ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, chiar dacă Senatul a adoptat moţiunea simplă la adresa ministrului. Premierul a afirmat că PSD e ultimul partid care îşi poate exprima părerea pe tema finanţelor, după ce a făcut praf bugetul în ultimii trei ani.

„Ar fi culmea să accept ca ministrul Finanţelor din Guvernul PNL să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii trei ani de zile. Ultimul partid care poate exprima o opinie pe tema finanţelor publice ale României este PSD, care şi-au bătut joc de finanţe şi au făcut praf bugetul. Asta este o mişcare politicianistă ieftină. În mod normal, domnul Teodorovici, care este iniţiatorul acestei moţiuni ar trebui săd ea seamă prin altă parte pentru dezastrul bugetar pe care l-a lăsat. Sunt foarte mulţumit de colaborarea cu ministrul Finanţelor şi sub nicio formă nu am de gând să iau o decizie legată de domnul ministru”, a spus Ludovic Orban, întrebat ce mpsuri va lua după ce Senatul a adoptat moţiunea simplă la adresa lui Florin Cîţu.

Senatorii au adoptat, luni, moţiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanţe Florin Cîţu.

Moţiunea simplă la adresa lui Florin Cîţu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” şi două abţineri.

Votul a fost unul secret, electronic.

Potrivit regulamentului Senatului, moţiunea simplă exprimă poziţia Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Astfel, moţiunea simplă nu obligă demiterea ministrului.

Moţiunea simplă depusă la adresa ministrului de Finanţe a fost iniţiată de PSD şi a avut ca titlu; „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”.

Florin Cîţu a afirmat că va demisiona, dacă PNL îi va cere acest lucru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO