Eveniment

Premierul Ludovic Orban: România a dovedit încă o dată orientarea sa puternic pro-europeană

Premierul Ludovic Orban: România a dovedit încă o...

Autor: Diana Grigore

28.11.2019, 15:21 59

Premierul Ludovic Orban i-a transmis, joi, un mesaj de felicitare noii echipe a Comisiei Europene, precizând că Guvernul susţine obiectivele mandatului Comisiei conduse de Ursula Von der Leyen.

„Majoritatea largă cu care a fost învestită noua Comisie Europeană, condusă de doamna Ursula von der Leyen, confirmă consistenţa programului prezentat în faţa Parlamentului European şi ne dă încredere în viitoarea sa colaborare cu aleşii cetăţenilor europeni. Salut abordarea noii Comisii, care pune accent pe transformările la nivelul societăţii europene, dar şi în plan economic, un răspuns necesar, aşteptat de cetăţenii europeni. Guvernul României, puternic ataşat valorilor europene, susţine obiectivele mandatului Comisiei Von der Leyen şi reiterează întreaga disponibilitate de a colabora cu membrii Comisiei şi cu toate instituţiile europene. De asemenea, avem deplină încredere în capacitatea comisarului din partea României, doamna Adina Vălean, de a îndeplini responsabil şi echidistant atribuţiile care-i revin în gestionarea transporturilor la nivel european”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Şeful Executivului îi urează, în încheiere, succes Ursulei Von der Leyen şi îi mulţumeşte fostului şef al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru susţinerea faţa de România de care a dat dovadă în mandatul său.

„Anul acesta, când Europa de Est marchează trei decenii de la căderea comunismului, România a dovedit, încă o dată, orientarea sa puternic pro-europeană, prin votul exprimat la alegerile pentru Parlamentul European şi la recentele alegeri prezidenţiale. Valorile fundamentale ale Uniunii Europene - statul de drept, democraţia, libertatea, egalitatea, drepturile omului şi demnitatea umană – sunt în continuare susţinute, din toată inima, de către români. Îi urăm succes doamnei Ursula von der Leyen şi echipei sale! Totodată, apreciem activitatea domnului Jean-Claude Juncker şi îi mulţumim pentru susţinerea dovedită faţă de România în mandatul său”, a completat Orban.

Membrii Parlamentului European au votat miercuri în favoarea noii Comisii Europene formate de preşedintele ales Ursula von der Layen, care urmează să preia funcţia de la 1 decembrie, se arată într-un comunicat al Legislativului UE.

Potrivit comunicatului, 461 de membrii ai Parlamentuluu European au votat pentru noua Comisie, iar 157 de votat împotrivă, în timp ce alţi 89 s-au abţinut.

Votul în plen reprezintă încheierea unui lung proces de examinare a noii echipe de comisari de către Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO