Eveniment

Premierul Marii Britanii Boris Johnson vrea să accelereze sancţiunile împotriva ruşilor şi oligarhilor ruşi

Premierul Marii Britanii Boris Johnson vrea să...

Autor: Ştefan Stan

05.03.2022, 13:53 1288

Marea Britanie ar putea acţiona mai rapid pentru a sancţiona oamenii de afaceri ruşi în legătură cu decizia preşedintelui Vladimir Putin de a invada Ucraina, ca urmare a noilor măsuri legale care vor fi trimise în parlament săptămâna viitoare, a declarat premierul Boris Johnson.

Întrebat de corespondenţii străini la Londra de ce Roman Abramovici, omul de afaceri rus cu cel mai înalt profil în Marea Britanie datorită faptului că deţine clubul de fotbal Chelsea, nu a fost sancţionat, Johnson a declarat că guvernul trebuie să acţioneze cu atenţie.

"Niciunul dintre noi nu vrea să trăiască într-o ţară în care statul îţi poate lua casa fără o povară foarte mare a dovezilor şi fără un proces corect", a spus el în interviul realizat vineri de cotidianul italian La Repubblica şi de alte ziare.

"Nu are rost să spui, da, vom merge după el, iar apoi te loveşti de zidul de cărămidă al avocaţilor. Aşa că trebuie să o facem cum trebuie. De asemenea, încercăm să nu facem din asta doar o chestiune legată de un singur individ", a adăugat Johnson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO