Eveniment

Premierul, Mihai Tudose, îi răspunde unei românce din străinătate: Vă aşteptăm cu drag acasă!

Premierul, Mihai Tudose, îi răspunde unei românce din...

Autor: Cătălina Mănoiu

13.08.2017, 17:32 3601

„Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună şi cred că interesează pe mulţi români care au ales sau au fost nevoiţi să muncească în străinătate. Mă întreabă: <<Daca eu si sotul meu dorim sa ne intoarcem in tara, putem gasi loc de munca bine platit? In Bucuresti? Eu in domeniul sanatatii si sotul meu ca jurist? Unde lucram castigam bine, dar sufletul ne este tot acasa, tot cu tara noastra in suflet traim pe aici. Imi doresc sa stiu daca chiar se fac pasi spre a se oferi locuri de munca bine platite ca sa ne putem intoarce? Multumesc pentru raspunsul dvs. Presupun ca il voi si primi. Maria si Ion Palliu>>", a relatat premierul Mihai Tudose, pe Facebook.

Mihai Tudose a afirmat că a demarat „o amplă problemă pentru a remedia problemele sistemice”, făcând trimitere la creşterile salariale adoptate la începutul anului şi precizând că Guvernul vrea ca acestea să fie continuate.

„Ştiu că este greu în străinătate şi nu de bine aţi plecat din ţară, dar mă bucur că sufletul şi gândul vă este tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiţi în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătăţii, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce priveşte remuneraţia cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15% şi vrem să continuăm să le creştem - Legea salarizarii unitare prevede creşteri salariale semnificative)”, a spus Todose.

Premierul i-a transmis acesteia că domeniul juridic - cel în care activează soţul său, oferă „oportunităţi numeroase”.

„În ceea ce priveşte domeniul juridic, acesta este unul foarte dinamic, iar oportunităţile sunt numeroase, atât în mediul public, cât şi în ce privat, iar românii bine pregătiţi în domeniul juridic sunt esenţiali”, a spus premierul.

Tudose a susţinut că „o mare firmă europeană” va face investiţii „coloasale” în România.

„Ne dorim şi facem zilnic eforturi pentru a avea o Românie atractivă pentru investitori. O mare firmă americană a început demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima dată în istoria acestei firme când mută spaţii de producţie de la societatea-mamă din SUA în altă ţară şi au ales România. Vor să facă investiţii colosale în ţara noastră (discutăm despre investiţii de aproape 10 miliarde de euro în următorii ani), să înfiinţăm o societate mixtă şi un transfer tehnologic de anvergură”, a spus Mihai Tudose.

Şeful Executivului a adăugat că, în urmă cu două săptămâni, „o firmă recunoscută la nivel mondial” a demarat o investiţie de jumătate de miliard de euro în România.

„Vorbim de locuri de muncă plătite mai bine decât media europeană. România pe care vrem să le-o oferim familiilor şi copiilor noştri este una într-o continuă dezvoltare economică şi socială, iar lucrurile merg într-o direcţie bună (rata şomajului este la un minim istoric, puterea de cumpărare a câştigului salarial mediu creşte, exporturile sunt la maxime istorice)”, a susţinut premierul.

Mihai Tudose şi-a exprimat convingerea că românii aflaţi la muncă peste graniţe „au de ce să se întoarcă acasă”.

Experienţa şi cunoştinţele acumulate de români în străinate sunt bine primite în domeniul sănătăţi şi în cel juridic, i-a transmis premierul Maria Palliu.

„Vă aşteptăm cu drag înapoi acasă şi avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!”, a conchis premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO