Eveniment

Premierul Nicolae Ciucă: Guvernul va sprijini orice iniţiativă de relocare în România a businessurilor din ţările afectate de războiul din Ucraina; Suntem o ţară sigură pentru investiţii, cu un climat favorabil pentru afaceri

Premierul Nicolae Ciucă: Guvernul va sprijini orice...

Autor: Cristian Hostiuc

29.03.2022, 00:04 923

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni seară în faţa investitorilor prezenţi la deschiderea conferinţei The Economist Romanian business & investment round table că guvernul va sprijini orice iniţiativă de relocare în România a businessurilor din toate ţările afectate de războiul din Ucraina.

Mesaul meu pentru investitori este că România este o ţară sigură şi vrem să susţinem mediul de afaceri, a menţionat el.

NATO este cea mai puternică alianţă şi ne oferă o garanţie de securitate, a adăugat el.

Premierul a spus că investitorii pot să acceseze toate facilităţile pe care le oferă guvernul, menţionând că acum se discută la nivel european un plan de stabilitate pentru această regiune, care să întărească flancul de est atât economic, cât şi militar.

Avem un plan de dezvoltare de 80 de miliarde de euro care ne dă posibilitatea recuperării unor decalaje, modernizarea industriei româneşti şi dezvoltarea infrastructurii de educaţie, de sănătate, a sistemului de pensii şi restructurarea companiilor de stat.

Premierul a menţionat că guvernul discută un pachet de soluţii de sprijin pentru a susţine economia şi consumatorii în aceastăă perioadă dificilă, mai ales în contextul războiului din Ucraina, care afectează pe toată lumea.

Pe lângă problemele legate de inflaţie şi creşterea preţurilor la energie, lumea occidentală este zguduită de atacul armat al Rusiei asuprpa Ucrainei, care tinde să dea peste cap toate echilibrele politice şi sociale care au guvernat lumea occidentală în ultimele decenii.

Wess Mitchell, fost oficial al Departamentului de Stat al SUA, a menţionat în cadrul conferinţei că acest război din Ucraina va dura luni sau chiar ani, iar România trebuie să se pregătească pentru acest lucru.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO