Eveniment

Premierul Nicolae Ciucă în cadrul Consiliului de afaceri americano-român: Contextul geopolitic face România mai atractivă, chiar prin realocarea unor afaceri din Asia

Premierul Nicolae Ciucă în cadrul Consiliului de...

Autor: Mediafax

22.02.2022, 19:38 195

Evoluţia situaţiei de securitate şi contextul geopolitic oferă României atractivitate inclusiv din perspectiva relocării unor afaceri derulate în zona Asia-Pacific, a spus premierul Nicolae Ciucă, care a avut o întrevedere, luni, cu delegaţia Consiliului de afaceri americano-român.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanţi ai companiilor americane din cadrul American-Romanian Business Council, reuniunea înscriindu-se în cadrul eforturilor guvernamentale susţinute pentru a atrage şi dezvolta investiţii străine de amploare în România.

„Suntem interesaţi să creştem nivelul relaţiilor economice româno-americane, oferind oportunităţi de dezvoltare şi investiţii”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă. „Evoluţia situaţiei de securitate şi contextul geopolitic oferă României atractivitate inclusiv din perspectiva relocării unor afaceri derulate în zona Asia-Pacific”.

Participanţii la întâlnire au subliniat importanţa investiţiilor generate în cadrul Parteneriatului Strategic Româno-American pentru crearea de oportunităţi economice, prosperitate şi locuri de muncă, în domenii precum digitalizare, medicină, energie, apărare, cyber, financiar bancar, exploatarea resurselor naturale.

Consolidarea prezenţei investitorilor americani şi dezvoltarea afacerilor pot genera, la rândul lor, oportunităţi pentru firmele româneşti de parteneriat atât în România , dar şi de a pătrunde pe piaţa din SUA.

Premierul Ciucă a menţionat beneficiile oferite de noile tehnologii, energia nucleară şi resurse regenerabile, pentru gestionarea provocărilor generate de creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale.

În privinţa proiectelor importante derulate în domeniul apărării, prim-ministrul a arătat că este nevoie de capabilităţi de menţinere şi întreţinere a echipamentelor achiziţionate din SUA, fiind necesară consolidarea prezenţei acestora în România.

Prim-ministrul a mulţumit reprezentanţilor mediului de afaceri american şi ai SUA pentru sprijinul oferit României în obţinerea invitaţiei oficiale de aderare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică - OCDE, care reuneşte ţări care deţin 90 la sută din investiţiile străine directe la nivel mondial.

„Avem nevoie de prezenţa dumneavoastră aici. La întâlnirea cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România am lansat provocarea de a afla care sunt intenţiile de a investi ale oamenilor de afaceri americani. Mă bucur să văd, azi, răspunsul la această întrebare, prin prezenţa dumneavoastră, care este cea mai bună şi concretă dovadă a interesului american de a investi in România. Reformele pe care le facem pentru a atinge standardele OCDE vor transforma ţara noastră într-o destinaţie şi mai atractivă pentru investitori, ceea ce va accelera ritmul de modernizare şi dezvoltare pe care cetăţenii noştri îl aşteaptă”, a mai spus Ciucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO