Eveniment

Premierul Nicolae Ciucă: Solicitarea Republicii Moldova de aderare la UE e un pas istoric

Premierul Nicolae Ciucă: Solicitarea Republicii Moldova...

Autor: Dorin Oancea

03.03.2022, 20:21 830

Solicitarea Republicii Moldova de aderare la UE e un pas istoric. România va continua să lucreze alături de R. Moldova in parcursul sau către  UE, a scris joi pe Facebook premierul Niolae Ciucă. 

Preşedintele Maia Sandu a anunţat, joi după-amiază, că în următoarele zile va depune o solicitare formală pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, liderul de la Chişinău evidenţiind necesitatea obţinerii unor perspective europene clare pentru ţara sa. "Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Este adresată domnului Emmanel Macron, preşedintele Franţei, ţara care astăzi deţine Preşedinţia UE", a declarat Maia Sandu, conform site-ului Unimedia.info.

"Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european. Suntem pregătiţi să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv”, a precizat Maia Sandu. Franţa exercită în prezent Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

La rândul său, Georgia a anunţat că va depune o cerere formală pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO