Eveniment

Premierul Orban confirmă: Am luat act de demisia lui Victor Costache. Îl voi propune pe Nelu Tătaru pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

Premierul Orban confirmă: Am luat act de demisia lui...

Autor: Alex Ciutacu

26.03.2020, 10:46 450

Premierul Ludovic Orban a declarat că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a demisionat astăzi, ceea ce l-a determinat să îl propună pe secretarul de stat, Nelu Tătaru, pentru această funcţie.

„Am luat act de această demisie. Îi voi transmite preşedintelui Iohannis această demisie pentru a se emite decretul de revocare. Aproape cinci luni de zile Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc, am făcut echipă şi împreună am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înţeleg şi îi mulţumesc”, a spus Ludovic Orban.

El a menţionat că Nelu Tătaru cunoaşte deja planul de măsuri şi este „în prima linie” a bătăliei contra coronavirusului.

„În ceea ce priveşte funcţia, îl voi propune domnului preşedinte Iohannis pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe secretarul de stat Nelu Tătaru. El face parte din echipa de la Sănătate, a fost, este şi va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus. Deja stăpâneşte foarte bine procedurile, planul de măsuri. Astăzi e la Suceava, l-am sunat şi l-am informat privitor la intenţia mea de a-l propune”, a adăugat Orban.

Premierul a spus că va continua eforturile de întărire a Direcţiilor Publice de Sănătate pentru a face faţă crizei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO