Eveniment

Premierul Orban: Până în 2023, toate tronsoanele de cale ferată să fie modernizate

Premierul Orban: Până în 2023, toate tronsoanele de...

Autor: Vasile Magradean

22.08.2020, 17:58 1170

Până în 2023, toate tronsoanele de cale ferată trebuie să fie modernizate, astfel încât să se poată circula cu o viteză de 160 de km/h, susţine premierul Ludovic Orban.

„Obiectivul nostru ca până la jumătatea anului 2023 să avem toate tronsoanele de cale ferată modernizate la standarde europene pentru a permite deplasarea cu o viteză de până la 160 km/h pe calea ferată”, a spus premierul, sâmbătă, la Arad.

Acesta a explicat că proiectul privind electrificarea şi modernizarea tronsonului de cale ferată Cluj-Episcopia Bihor se apropie de faza de licitaţie pentru proiectare şi execuţie, proiect de un miliard de euro.

Acesta va intra la finanţare în cadrul facilităţii europene de rezilienţă şi recuperare.

„Obiectivul nostru ca Guvern este să asigurăm o finanţare fără precedent pentru modernizarea căii ferate. Pentru noi, transportul feroviar este prioritar aşa cum este pentru întreaga UE, fiind un transport sigur, rapid şi ecologic”, a mai spus Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO