Eveniment

Premierul Orban: Unele cluburi ar trebui închise. Sunt restaurante care de fapt au deschis

Premierul Orban: Unele cluburi ar trebui închise. Sunt...

Autor: Cosmin Pirv

11.07.2020, 10:17 444

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că unele cluburi ar trebui închise pentru că nu respectă regulile şi a cerut controale în restaurante, supermarketuri şi pieţe. „Avem informaţii că sunt restaurante care, de fapt, au deschis”, a spus şeful Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la videoconferinţa cu prefecţii desfăşurată la Ministerul de Interne, că ne confruntăm cu o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 şi a cerut intensificarea controalelor.

„În ceea ce priveşte activităţile care trebuie controlate cu prioritate, în ceea ce priveşte comerţul, solicit orientarea controalelor în supermarketuri, în pieţe, cu precădere în pieţele închise sau semiînchise. De asemenea, va trebui să controlăm şi târguri, bâlciuri, chiar dacă se organizează în aer liber va trebui să asigurăm respectarea regulilor”, a spus Orban.

Acesta a cerut verificări şi în metrou, transport feroviar şi a cerut benzinăriilor să ofere spre vânzare măşti pentru cei care trebuie să folosească spaţiile închise.

„Terasele, este foarte clar, mai ales terase de fiţe, terase unde nu se respectă regulile şi unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar multora dintre patroni nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru a asigura regulile”, a mai spus premierul.

Acesta susţine că unele cluburi ar trebui închise.

„Sunt unele cluburi care, sincer, părerea mea e că ar trebui închise. Şi aici va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm şi noi măsuri care au fost luate în alte ţări, ca după ora 22 sau 23 să se închidă astfel de activităţi. Va trebui să facem o analiză şi dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea normelor putem să luăm astfel de decizii”, a precizat Orban.

Şeful Guvernului a mai spus că unele restaurante s-au deschis.

„Avem informaţii clare că sunt restaurante în spaţii închise care fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente private în spaţii închise cu până la 20 de persoane, de fapt au deschis şi servesc clienţii în interior”, a declarat Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO