Eveniment

Premierul Sorin Grindeanu: Dacă nu ne mişcăm repede, vom rămâne o insulă din punct de vedere al infrastructurii

Premierul Sorin Grindeanu: Dacă nu ne mişcăm repede,...

Autor: Ştefan Stan

05.04.2017, 11:05 1085

"România e izolată în ceea ce priveşte autostrăzile şi dacă nu facem ceva în infrastructură vom deveni o insulă, dar fără apă în jur", a declarat premierul Sorin Grindeanu într-un interviu exclusiv pentru agenţia MEDIAFAX.

Şeful Executivului spune că România nu a dus niciodată lipsă de strategii, însă acestea nu au fost puse în practică.

"În momentul în care infrastructura este dezvoltată şi există, ea aduce investitori care aduc locuri de muncă, care aduc impozite, taxe, care se plătesc, ceea ce duce la creştere economică. Trebuie să ne uităm în zonele care au în acest moment infrastructură”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a dat ca exemplu zona de vest a României.

”În momentul în care infrastructuare este dezvoltată şi există, ea aduce investitori, care aduc locuri de muncă şi generază impozite, taxe care se plătesc, şi generează creştere economică”, a spus premierul.

”Am semnat trei zile pentru un drum, în calitate de preşedinte al unui Consiliu Judeţean. Nu sunt lucruri cerute de Comisia Europeană, ci de noi. Este o birocraţie incredibilă, care ne duce în final la termene lungi şi la nefinalizarea lucrărilor.” 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO