Eveniment

Premierul Sorin Grindeanu: Jandarmii au acţionat exemplar la manifestaţiile din PiaţaVictoriei

Premierul Sorin Grindeanu: Jandarmii au acţionat...

Autor: Oana Despa

03.04.2017, 13:39 67

"Cel mai important moment în care a evoluat relaţia dintre această instituţie şi societatea civilă a fost acela al manifestaţiilor recente din Piaţa Victoriei. Am văzut atunci un exemplu de profesionalism a ceea ce înseamnă apărarea drepturilor constituţionale ale unor cetăţei din această ţară. A fost un efort colectiv exemplar plătit cu rănirea a patru dintre colegii jandarmi de către huliganii care au încercat să deturneze sensul acelui protest. În acele zile, oamenii v-au oferit flori şi au scandat "Jandarmeria, jos pălăria!". În acele zile, Jandarmeria a confirmat încă o dată că este parte integrată a spiritului comunitar. Aţi demonstrat că nu există graniţa între stat şi societate atunci când e vorba de asigurarea drepturilor fundamentale şi ca acestea trebuie să poată fi exprimate liber şi în siguranţă", a fost mesajul transmis jandarmilor de Sorin Grindeanu.

Premierul susţine că va încerca să remedieze problemele salariale ale jandarmilor existente în momentul de faţă.

"Este evident că jandarmii câştigă mult prea puţin în comparaţie cu eforturile şi sacrificiile pe care le fac. Nu se plâng niciodată că muncesc prea mult, dar, uneori, stresul turelor întinse până la epuizare este sufocant. Este de datoria noastră să remediem acest lucru. Împreună cu doamna ministru Carmen Dan, vom găsi soluţii şi vom rezolva aceste inechităţi. Sunt convins că legea salarizării unitare va aduce dreptate şi pentru arma dumneavoastră", a explicat Sorin Grindeanu.

Jandarmeria Română a împlinit, luni, 3 aprilie, 167 de ani de activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO