Eveniment

Premierul ungar Viktor Orban se îndreaptă spre o nouă victorie zdrobitoare în alegeri, după 12 ani în fruntea guvernului de la Budapesta

Premierul ungar Viktor Orban se îndreaptă spre o nouă...

Autor: Mihai Draghici

03.04.2022, 22:33 156

Partidul Fidesz (dreapta), al premierului în funcţie Viktor Orban, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar din Ungaria, la o diferenţă semnificativă de alianţa de opoziţie Uniţi pentru Ungaria, condusă de Péter Márki-Zay, potrivit rezultatelor parţiale.

Alianţa Fidesz - KDNP (Partidul Popular Creştin-Democrat) a obţinut 59% din voturi în scrutinul parlamentar desfăşurat duminică, potrivit rezultatelor anunţate de Comisia electorală centrală după numărarea a 28% din buletinele de vot, informează site-ul 24.hu.

Alianţa de opoziţie Uniţi pentru Ungaria, condusă de Péter Márki-Zay, a obţinut 29,4% din voturi. Coaliţia de opoziţie este formată din partidele Coaliţia Democratică (DK), Jobbik, Partidul Verzilor (LMP), Partidul Socialist (MSZP), Mişcarea Impuls şi organizaţia Dialog pentru Ungaria.

Mişcarea Patria Noastră (Mi Hazánk) a obţinut 6,59% din voturi.

Prezenţa la urne în scrutinul parlamentar a fost de 68%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO