Eveniment

Premierul Ungariei Viktor Orban cere oprirea a 130.000 de imigranţi care au pătruns deja din Turcia în spaţiul UE

Premierul Ungariei Viktor Orban cere oprirea a 130.000 de...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

04.03.2020, 18:45 1324

Ungaria va apăra frontierele externe ale Uniunii Europene, a declarat miercuri premierul Viktor Orban, cerând oprirea urgentă a 130.000 de imigranţi extracomunitari care au pătruns deja din Turcia în ţări europene.

"Chiar dacă încercarea Greciei de a opri imigranţii va fi încununată de succes, nu trebuie să uităm de cei 130.000 de imigranţi care sunt deja la nord de frontiera Greciei şi care vor să ajungă în Europa", a declarat Viktor Orban la o reuniune a Grupului Vişegrad, din care fac parte Polonia, Slovacia, Ungaria şi Cehia.

"Imigranţii trebuie opriţi la celelalte frontiere care urmează după Grecia", a subliniat liderul Ungariei, citat de agenţia MTI şi de site-ul HungaryToday.hu.

Dacă imigranţii nu vor fi opriţi, Ungaria va forma bariera finală, a insistat Viktor Orbán: "În ultimă instanţă, vom apăra noi frontiera externă a Europei".

Peste 10.000 de imigranţi din Orientul Mijlociu au încercat să traverseze frontiera dintre Turcia şi Grecia după ce Administraţia Recep Tayyip Erdogan a anunţat, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, eliminarea restricţiilor de călătorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO