Eveniment

Premierul Viorica Dăncilă: Adoptăm o hotărâre de finanţare pentru modernizarea staţiunilor balneare

Premierul Viorica Dăncilă: Adoptăm o hotărâre de...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

08.08.2019, 15:40 190

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va adopta, joi, un proiect de hotărâre care prevede finanţarea modernizării staţiunilor balneare, dar şi alte mpsuri precum eliminarea redevenţelor pentru ulilizarea apelor geotermale şi minerale în scop turistic.

„Continuăm şi măsurile pentru dezvoltarea turismului balnear, una dintre cele mai importante resurse pentru România, având în vedere că o treime din izvoarele minerale ale Europei se regăsesc pe teritoriul ţării noastre. Discutăm în şedinţa de Guvern de astăzi un proiect de hotărâre pentru strategia pentru dezvoltarea turismului balenar. Obiectivele stabilite în cadrul acestei strategii vizează măuri de sprijin în vederea dezvoltării ofertei turistice pentru turismul balnear. Arpobarea acestei strategii intareşte celelalte măsuri luate de Executiv pentru stimularea acestei forme de turism, cum ar fi eliminarea redevenţelor pentru ulilizarea apelor geotermale şi minerale în scop turistic dar şi programul de fiananţare al investiţiilor pentru modernzarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a anunţat că sătpămâna viitoare va fi semnat contractul de finanţare pentru construcţia unui port turistic la Dunăre în valoare de 86 milioane lei.

„Săptămâna viitoare ministerul Turismului va semna la călăraşi un contract de finanţare pentru construcţia unui port turistic la Dunăre în valoare de 86 milioane lei pentru a stimula turismul în această zonă. Vrem să valorificăm cât mai mult potenţialul turistic al Dunării. Portul va dezvolta şi micile afaceri în această zonă”, a adăugat Dăncilă.

Şeful Executivului a amintit măsurile luate recent ăentru dezvoltarea turismului.

„Au fost făcute progrese improtante în privinţa investiţiilor în turism, după ce am îmbunătăţit procedura de finanţare şi dezvoltare a proiectelor în acest sector. De la începutul acestui an au fost deblocate şi finalizate două proiecte de investiţii importante. Este vorba despre pârtia de schi de la Voineasa şi cea de la Câmpulung Moldovenesc, ambele proiecte fiind prevăzute cu instalaţie de zăpadă artificială şi instalaţie nocturnă. Ieri a fost semnat contractul de finanţare pentru extinderea şi modernizarea Delfinariului din Constanţa. De asemenea, săptămâna trecută a fost semnat contractul de finanţare în valoare de 104 milioane lei pentru realizarea pârtiei de schi de la Borşa, din judeţul Maramureş, iar sătpămâna viitoare va fi plătită prima tranşă de finanţare pentru proiectul unei piste pentru sănii de vară la Borse”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Ea a adăugat că datele INS arată o creştere a numărului înnoptărilor în structurile de primire turistică cu aproape 11 % în luna iunie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

„Acţiunile Guvernului din ultimul an pentru stimularea turismului au avut ca efect crşterea numărului de vizitatori. Potrivit datelor furnizate de Insitutul Naţional de Statistică numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a crescut cu aproape 11 % în luna iunie faţă de aceeasi perioadă a anului 2018 iar numărul turiştilor străini la punctele de frontieră a crescut în luna iunie 2019 cu 15,6 % fata de aceeasi perioadă a anului trecut. Aceste cifre arată o eficenţă a măsurilor luate de Executiv pentru stimularea acestui sector economic”, a conchis Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO