Eveniment

Premierul Viorica Dăncilă: Chiar vă doriţi să veniţi la guvernare? Eu ştiu că nu. Sunteţi Alianţa Austerităţii

Premierul Viorica Dăncilă: Chiar vă doriţi să...

Autor: Diana Grigore

18.06.2019, 14:59 318

Viorica Dăncilă a declarat că opoziţia nu îşi doreşte cu adevărat să vină la guvernare, precizând că partidele care susţin moţiunea de cenzură sunt „Alianţa Austerităţii”. Premierul a adăugat că opoziţia nu are idei sau program de guvernare, ci doar „mistifică adevărul”.

„Este a treia oară când vin în Parlament, în calitate de prim-ministru, cu ocazia unei moţiuni de cenzură, şi observ aceeaşi abordare a Opoziţiei: mistificarea adevărului, lipsa unei soluţii viabile pentru români şi România, supremaţia jignirilor în faţa politicii bunului simţ. Am parcurs textul acestei moţiuni de cenzură în speranţa că voi regăsi măcar o idee constructivă care să aducă o îmbunătăţire a actului guvernamental, în folosul societăţii. Nu am găsit. De fapt, întregul text al acestei moţiuni de cenzură arată un singur lucru: incapacitatea Opoziţiei de a livra un proiect serios pentru binele acestei ţări. Este evident că nu reprezentaţi o alternativă la guvernare”, a afirmat Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterii moţiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului.

Şeful Executivului a adăugat că nu a văzut din partea opoziţiei decât idei de tăiere a subvenţiilor agricultorilor, taxareea IT-iştilor sau eliminara voucherelor de vacanţă.

„Vă întreb cu toată sinceritatea. Chiar vă doriţi să veniţi la guvernare? Chiar vă doriţi să schimbaţi acest guvern până la viitoarele alegeri? Eu ştiu că nu. Nu am văzut din partea dumneavoastră nicio propunere de program de guvernare, nicio măsură benefică pentru români, nicio idee concretă despre funcţionarea economiei în interesul cetăţenilor. Am văzut însă declaraţiile publice ale liderilor dumneavoastră. Am văzut multe metafore şi sloganuri. Am văzut că vreţi să tăiaţi subvenţiile agricultorilor, consideraţi salariul minim nociv, vreţi să taxaţi profesioniştii din IT, vreţi să daţi oameni afară, să eliminaţi voucherele de vacanţă, să reduceţi şi să tăiaţi.Aşadar, ce le propuneţi românilor?”, a completat Dăncilă.

Premierul s-a întrebat ce vor câştiga românii dacă opoziţia vine la guvernare, doar sloganuri sau metafore forţate.

„Ce vor câştiga dintr-o eventuală venire a dumneavoastră la guvernare? Sloganuri? Metafore forţate? Austeritate? Pentru că dacă este aşa, trebuie să vă asumaţi public şi să le spuneţi românilor să se pregătească. Să le spuneţi că sunteţi Alianţa Austerităţii. Dacă aţi fi ştiut cum vreţi să guvernaţi România, alături de moţiunea împotriva guvernului nostru, aţi fi făcut public şi programul dumneavoastră de guvernare. Este a treia oară când veniţi în faţa Parlamentului fără vreo viziune. A treia oară când propuneţi dărâmarea unui Guvern fără a veni cu ceva în loc. Amatorismul abordării dumneavoastră nu mă surprinde, însă am încredere că românii ştiu să facă diferenţa între demagogia electorală şi guvernarea responsabilă”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Plenul reunit al Parlamentului dezbate moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, iniţiată de Opoziţie. Din 465 de parlamentari, sunt prezenţi 303 parlamentari. Pentru ca moţiunea să fie adoptată sunt necesare 233 de voturi din totalul de 465 de parlamentari pe care îi are Legislativul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO