Eveniment

Premierul Viorica Dăncilă îl contrazice pe Toader: Nu am văzut textul ordonanţei pe niciuna dintre cele două subiecte din justiţie

Premierul Viorica  Dăncilă îl contrazice pe Toader: Nu...

Autor: Catalina Iordache

11.03.2019, 13:27 320

Premierul Viorica  Dăncilă a declarat luni că nu a văzut textul niciunei ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei, contrar afirmaţiilor lui Tudorel Toader care spunea că le-a transmis, dar oportunitatea emiterii lor nu este la nivel de ministru al Justiţiei.

"Nu am văzut textul ordonanţei pe niciuna dintre cele două subiecte", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Declaraţia vine după ce Tudorel Toader a afirmat săptămna trecută, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie, că a transmis mai departe textele ordonanţelor.

„Proiectul de Ordonanţă pentru modificarea Codului penal în acord cu deciziile CCR şi transpunerea diretivei privind confiscarea extinsă a fost trimis în iulie pe 17 de la Guvern la Parlament. Între timp, proiectul de ordonanţă a fost actualizat, adică îmbunătăţit şi cu alte soluţii ce fuseseră neconstituţionale. (...) Eu ca ministru - împreună cu colegii mei de la direcţia de elaborare - redactăm proiectele. Şi le-am redactat, v-am spus. Dar momentul, oportunitatea promovării proiectului de ordonanţă sau de lege nu este în sarcina mea. (...) Oportunitatea nu e a mea ca ministru al Justiţiei”, a spus Tudorel Toader.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO