Eveniment

Presa germană: Gabriel Torje, dorit de Hamburg şi Eintracht Frankfurt

Presa germană: Gabriel Torje, dorit de Hamburg şi...

Autor: Iulian Coşuleţu

16.06.2016, 12:47 4757

Jucătorul care aparţine de Udinese, dar a evoluat în ultimii doi ani în Turcia, la Konyaspor şi Osmanlispor, este dorit de mai multe formaţii importante din Bundesliga şi Premier League. Presa din Germania notează că Hamburg şi Eintracht Frankfurt sunt interesate de transferul definitiv al lui Torje, dar că de mijlocaşul de bandă dreaptă mai e interesată şi West Ham United, revelaţia ultimului sezon din Premier League.

Interesant este că Hamburg, care a terminat pe locul 10 ultimul sezon din Bundesliga, a fost interesată de Torje şi în 2011, înainte să aleagă mutarea la Udinese, dar şi în 2013, când nemţii au negociat direct cu gruparea din Serie A.

Tentantă pare însă şi varianta West Ham, unde Torje ar avea şansa să evolueze pentru o echipă ce şi-a propus să atace primele locuri din Premier League în sezoanele următoare. Venirea lui Slaven Bilic a revitalizat o echipă obişnuită mai mult cu locurile de la mijlocul clasamentului. La West Ham, Torje ar deveni coleg cu francezul Dimitri Payet, care a decis meciul Franţa - România, scor 2-1, cu o pasă de gol şi un gol fantastic marcat în minutul 89.

Publicaţia pamesports.gr susţine că internaţionalul român a fost propus şi la AEK Atena, care a terminat pe locul trei în Grecia. Oficialii clubului elen au analizat şi sunt de părere că Torje este un jucător interesant. Mijlocaşul de 26 de ani va fi urmărit în meciurile pe care le va juca la EURO şi apoi grecii vor lua o decizie definitivă. AEK Atena şi-ar dori tot varianta împrumutului.

Sursa citată susţine că există un mic impediment. Gabi Torje este cu naţionala României la EURO şi cel mai devreme ar fi disponibil începând cu 19 iunie, în cazul în care naţionala noastră nu trece de grupe. Antrenorul Temur Ketsbaia ar vrea însă să-şi definitiveze lotul cât mai repede, deoarece pe 28 iulie are primul meci în preliminariile Europa League.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO