Eveniment

Preşedinte Consiliul Concurenţei: Vom face un studiu pentru asigurările de viaţă şi o analiză privind piaţa energiei termice

Preşedinte Consiliul Concurenţei: Vom face un studiu...

Autor: Raluca Ghinea

10.11.2014, 11:29 82

"Vom avea un studiu privind asigurările de viaţă, iar în perioada următoare, sper la începutul anului viitor, o să lansăm o analiză privind funcţionarea pieţei de energie termică în ţară, sper s-o facem până vine căldura, cât încă e frig afară şi serviciile de termoficare sunt încă utilizate", a afirmat luni Chiriţoiu la conferinţa MEDIAFAX Talks about Competition.

El a arătat că autoritatea va lansa în dezbatere în perioada următoare analiza privind Netcity, reţeaua metropolitană de comunicaţii care oferă integrat servicii de telecomunicaţii pentru municipalitatea Bucureşti şi terţi, subiect pe agenda Consiliului Concurenţei de câţiva ani.

"Lucurile merg în direcţia bună, dar uneori par să se fi împotmolit. Au mers în direcţia bună în sensul că avem un cadru legislativ care spune că ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii - n.r.) este cel care trebuie să reglementeze, să stabilească tarifele care sunt percepute de servicii gen Netcity, care au o mare putere pe piaţă, deci nu funcţionează într-o piaţă concurenţială. Din păcate, mecanismul nu e perfect rodat, parte din lacune legislative, parte pentru că reglementatorul şi cei reglementaţi, în speţă autorităţile publice nu s-au obişnuit încă cu acest cadru legislativ", a spus Chiriţoiu.

Preşedintele CC speră ca, împreună cu ANCOM şi autorităţile locale, în special Primăria Bucureşti, să ajungă la un "final bun" pentru consumatori, apreciind că serviciile gen Netcity sunt utile, benefice, dar totodată interesate să perceapă costuri excesive, intrucât deţin monopolul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO