Eveniment

Preşedintele ANAF: Cei care îşi plătesc la timp obligaţiile fiscale vor beneficia de facilităţi

Preşedintele ANAF: Cei care îşi plătesc la timp...

Autor: Mediafax

08.07.2019, 00:00 470

Reducerea numărului de formulare şi a frecvenţei de depunere a declaraţiilor fiscale pentru persoanele juridice, concomitent cu facilitarea depunerii electronice sunt printre obiectivele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a declarat vineri Mirela Călugăreanu, preşedintele ANAF.

„Bunii plătitori vor beneficia de facilităţi la plata obligaţiilor fiscale. În ceea ce priveşte procedurile de eşalonare la plată, ANAF are în vedere simplificarea procedurilor, precum şi reglementarea restructurării obligaţiilor bugetare restante. Vom implementa un sistem de supraveghere a debitorilor de către organele fiscale, cu privire la respectarea planului de restructurare fiscală“, a declarat Mirela Călugăreanu, care s-a întâlnit la Constanţa cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

La eveniment au fost discutate două pachete de măsuri pentru restructurarea financiară şi îmbunătăţirea administrării fiscale. 15% dintre contribuabilii activi înregistraţi fiscal în România, adică 251.000 de entităţi publice şi private, care angrenează aproximativ 500.000 angajaţi, datorau aproximativ 29,6 miliarde lei către buget, la finalul anului trecut.

Deoarece în primele 4 luni din 2019 s-a recuperat doar aproximativ 2% din totalul acestor creanţe, există două categorii de facilităţi pentru a creşte gradul de colectare a creanţelor: restructurarea obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii cu datorii mai mari de un milion de lei, precum şi anularea dobânzilor, penalităţilor şi majorărilor de întârziere datorate de cei care achită obligaţiile bugetare principale până la 30 noiembrie 2019, pentru datoriile mai mici de un milion de lei, sau mai mari de un milion de lei, dacă nu se încadrează la restructurare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO